טיפול קבוצתי בחרדה חברתית ורכישת מיומנויות חברתיות

 

 

 הסדנה לטיפול בחרדה חברתית ורכישת מיומנויות חברתיות וכישורים חברתיים

 הסדנה בהנחיית יניב רוזן, פסיכותרפיסט קוגניטיבי התנהגותי מוסך ומטפל קבוצתי מוסמך (M.A). מומחה בכיר לטיפול בחרדה חברתית, יחסים בינאישיים, ורכישת כישורים חברתיים. יניב, הטיפול במאות רבות של מטופלים בעלי חרדה חברתית, ובעל ניסיון של אלפי שעות טיפול בתחום החרדה החברתית.                                                                      

 

בתאריך 1.3.2018, ימי חמישי בערב, נפתחת קבוצת מבוגרים בשנות העשרים, עם חרדה חברתית וטיפול במיומנויות חברתיות בחיפה.

תוכנית כוללת 12 מפגשים בני שעתיים האחד. הקבוצה תכלו בין 6-12 משתתפים.

מומלץ מאד לקרוא גם אודות הטיפול הקבצתי לרכשית מיומנויות חברתיות וכישורים חברתיים 

 

המרכז לייעוץ התנהגותי וטיפול במיומנויות חברתיות היה מהראשונים בארץ שקיימו קבוצות טיפוליות בחרדה חברתית בשיטת ועל פי עקרונות הטיפול הקוגניטיבי התנהגותי. במרכז טופלו בהצלחה רבה מאות רבות של ילדים ומבוגרים עם קשיים חברתיים וחרדה חברתית בשיטות ותכניות טיפוליות ייחודיות אשר פותחו במרכז לאורך שנים, יחדיו עם רכישת הניסיון והכרות עמוקה עם הקשיים האופייניים לתופעה. לאורך השנים, הפך המרכז לאחד המרכזים הבולטים והמרכזיים בטיפול בילדים ומבוגרים עם קשיים חברתיים, טיפול בחרדה חברתית, ורכישת כישורים חברתיים.

 

באתר תוכלו למצוא מידע רב אודות הטיפולים  העוסקים בהחרדה החברתית וטיפול במיומנויות חברתיות וכישורים,  וכן, מאמרים מקיפים רבים אשר מתארים את תופעת הקשיים החברתיים והחרדה החברתי :

"מפורט בסדנה לשיפור כישורים חברתיים,  "טיפול קוגניטיבי התנהגותי בחרדה חברתית",   "בטיפול CBT לרכישת מיומנויות חברתיות".  במאמרים: "מהי חרדה חברתית ודפוסי חשיבה מעוותים",    "פיתוח חשיבה חיובית בהפרעת חרדה",  "מהן כישורים חברתיים? ומאפייני האישיות"

וכן משובים רבים שנכתבו על ידי מתבגרים, הורים, ומבוגרים אחרים שטיפלו במרכז בנסגרת קבוצתית (מומלץ מאד לקריאה!)

 

שלבי הטיפול: 

 

בשלב הראשון: לומדים המודרכים להכיר לעומק את המאפיינים של החרדה החברתית ודרכים להתמודדות עם החרדה (הרגעות והרפיה). בשלב הזה, לומדים להכיר את סוגי המחשבות המעוותות אשר אופייניים לחרדה החברתית, ולומדים לפתח חשיבה חיובית וגמישה אשר מעודדת פעולה להתנסויות חברתיות, וכן טיפול נכון באי הצלחה.   

 

בשלב השני:

לומדים המטופלים להכיר מהי התנהלות חברתית נכונה , מאפיינה האינטרקציה החברתית והקבוצתית אשר יוצרים חברויות, והבנה של הדינמיקה הבן- אישית והקבוצתית (כול אלו וקודמיהם הם תוכניות טיפוליות ייחודיות אשר פותחו לאורך השנים והניסיון הרב שנרכש בטיפול בנושא טיפול במיומנויות חברתיות). 

 

שלב שלישי: למידת מיומנויות חברתיות וכישורים חברתיים ותרגולן בקבוצה: המודרכים למודים לפרטי פרטים את המיומנויות החברתיות הקיימות ותרגולן בקבוצה (משחקי תפקידים).

  • אסרטיביות- מהי אסרטיביות? עמידה על סיטואציות ומצבים שונים מול חבר, קבוצה, בתור למשחק, אדם שמתייחס בזלזול.  עמידה על החוקים של האדם האסרטיבי, תנאים כדי להיות אסרטיבי, דרך פעולה ושפת גוף, רווחים, מאפיינה העימות.
  • פתרון בעיות וקבלת החלטות: הפרוטוקול טיפולי המלא. 
  • אומנות השיח: תלמד לעומק מרכיבי השיח, הקשבה פעילה על מה בני אדם מדברים (לא נושאי שיחה)?, מילים קטנות המביעות עניין, נתינת מחמאות, זיהוי נושא השיחה. (כל אלו הן תוכניות ייחודיות של המרכז). תחילת שיח, הרחבת השיח, סיום שיחה, תחילת שיחה עם אדם זר, הצטרפות והשתלבות בקבוצת אנשים זרים, השתלבות והתברגות בקבוצה.
  • שפת גוף: הכרות עמוקה עם שפת הגוף במצבים השונים. וזיהוי שפת גוף של אחרים. למידת עומק ותרגול
  • התנהלות קבוצתית נכונה: עמידה על המרכיבים השונים בין הצטרפות לקבוצת חברים, לבין קבוצת אנשים רגילה, מהי התנהלות קבוצתית נכונה?  מקומות ישיבה, דרישת מקום בקבוצה, התעלמות ממקום של כוח.
  • יצירת חברויות: מהם המרכיבים שיוצרים חבריות, ושימורן. מהם המרכיבים שיוצרים קרבה בין אנשים. בניית אסטרטגיות להתקרבות ויצירת אימטימיות.
  • תכנון ויוזמה:  אחד המרכיבים החשובים ביצירת חברויות
  • הצטרפות למשחק: שלבים בהצטרפות למשחק.
  • מעורבות גבוהה בחיי החברים :  יצירת קשר ממושך, יצירת מפגשים בשעות אחר הצהוריים.
  • אמפתיה:  הבעת הזדהות רגשית ותמיכה בחבר במצב רגשי שלילי
  • זוגיות: למידת שלבי החיזור והמרכיבים הבולטים בו (זיהוי שפת גוף וכיוצא בזה) ,למידת הפלירט ומרכיביו ויצירת אינטימיות (מותאם גיל).

 

שלב רביעי:

 בשלב זה מיושמות ומושלכות התוכניות והמיומנויות החברתיות שנלמדו לאירועים מחיי היום יום של המודרכים. יחד מנתחים את הסיטואציה החברתית, עומדים על המרכיבים שפעלו נכון, או, אותם רוצים לשפר. במקרים אחרים קובעים על דרך פעולה עתידית על פי צרכיו של המודרך (לדוגמה, יצירת שיחה עם אדם זר, הצטרפות לקבוצה שרוצים להשתייך אליה, התעמתות עם חבר שפעל בצורה לא ראויה, שיחות עם בנות, יציאה לטיול שנתי, וכיוצא בזה).

 

שלב חמישי: משימות ליישום בחיי היום יום. המודרכים מקבלים משימות ליישום לאחר שהמיומנויות החברתיות נלמדו.

 

לכול אורך התכנית: המודרכים משתפים אודות ההתמודדויות האישיות בחוויות החיוביות והשליליות כדי ליצור תמיכה הדדית ושיתוף. בנוסף, המודרכים זוכים לקבלת תשובות מהמטפל, הכוונה, הסברים אודות הפעולות הנכונות והדגמתם

 

טיפול קבוצתי בחרדה חברתית ורכישת כישורים חברתיים

 

קישורים:

 

המרכז לייעוץ התנהגותי וטיפול במיומנויות חברתיות